راهکاری برای ماستیت گاو شیری

راهکاری برای ماستیت گاو شیری

راهکاری برای ماستیت گاو شیری

ماستیت گاوی همان التهاب غدد پستان در گاو شیری است که معمولاً در واکنش سیستم ایمنی به حملۀ باکتریایی در کانال نوک پستان اتفاق میفتد و دلایل آن هم متعدد است؛ می تواند حاصل میکروارگانیسم های بیماریزا در فارم باشد، یا به دنبال زخم های ناشی از داروها و مواد شیمیایی ، یا سرد و گرم شدن هوا بر روی پستان حیوان به وجود آید.
ماستیت بالینی که نوعی التهاب در واکنش به عفونت است و به دنبال آن شیر گاو به وضوح دچار تغییراتی (مثل تغییر رنگ و یا وجود لخته های فیبرین در شیر) می شود. با طولانی تر شدن التهاب، تغییراتی در پستان ظاهر می شود(قرمز شدن پستان، تورم، درد، و گرم شدن آن).
ماستیت بالینی عموماً نوعی درگیری یا بیماری فاقد نشانه های واضح ظاهری (مثل تب و بی اشتهایی) است . چنانچه التهاب و عفونت طولانی شود و به مدت حداقل 2 ماه با حیوان بماند بیماری مزمن می گردد.

از آنجاییکه بیماری ماستیت موجب کاهش تولید شیر، یا شیر بی کیفیت ، افزایش معدوم سازی گاو بیمار و نیز بالا بردن هزینه های لازم برای درمان می شود برای دامدار خسارت های مالی زیادی به دنبال دارد. خسارات مالی سالانه ناشی از ماستیت در هند ، ایالات متحد ، انگلستان و جهانی به ترتیب 1.1 میلیارد دلار، 2 میلیارد دلار، 371 میلیون دلار و 35 میلیارد دلار برآورد شده است.

باکتری عامل بیماری ماستیت شامل باکتری گرم منفی و گرم مثبت می باشد. به دلیل مقاومت میکروبی، لازم است تا راهکارهای جایگزینی برای درمان ماستیت یافته شود. به علاوه، آنتی بیوتیک ها بر روی شیر اثرات جانبی به جا می گذارند که بر روی سلامت انسان اثرگذار است.
برای مشاهده مقاله ” تشکیلات تخم مرغ ( قسمت پنجم ) ” لطفا کلیک نمایید .
شما میتوانید با عضویت در ” پیج بلدرچین مزرعه سبز ” از آخرین قیمت های بازار باخبر شوید.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + چهار =