مزایای سویاتاید
کنجاله سویا منبع غنی از پروتئین اسیدهای آمینه در خوراک طیور محسوب می شود. حدود 70 درصد از کل سویای تولیدی در ایالات متحده و بیش از 75 درصد از کل سویای تولیدی در جهان به بخش پرورش دام و طیور اختصاص می یابد. عمده مصرف کننده کنجاله سویا را میتوان بخش مرغداری ها و تولید کنندگان محصولات طیور عنوان کرد. از آنجایی که کنجاله سویا به عنوان منبع غنی از پروتئین در صنعت مرغداری و دامپروری در سطح جهانی شناخته شده پس آگاهی از تحقیقات انجام شده یکی از موارد حائز اهمیت در این صنعت است. در این میان، تحقیقات زیادی در مورد کنجاله ی سویا و یافتن روشها و یا فرآوری هایی که بتواند این محصول محبوب و پرکاربرد را به ماده ای خوراکی با ارزش تغذیه ای بالاتری تبدیل نماید صورت پذیرفته است .
جایگزینی مناسب، مغذی و اقتصادی برای این نهاده ی مهم در خوراک طیور که بعضا از قیمت بالایی نیز برخوردار است و در بسیاری از موارد با انحصار در واردات و تامین همراه بوده، به تولید محصولاتی چون محصولات تخمیر شده سویا منجر شده که باعث کاهش هزینه های خوراک و تولید و صرفه جویی اقتصادی خواهد گردید تولید محصولات جدید پروتئینی با کیفیت غذایی مناسب و با حداقل تاثیرات سوء زیستی و قیمت تمام شده از طریق فناوری تخمیر با گونه های قارچی و باکتریایی می باشد. حذف ترکیبات ضد تغذیـه ای ، بهبود ساختار، طعم و مزه غذاهای با منشاء گیاهی به کمـک گونـه هـای قـارچی (همچـون رایزوپـوس اولیگوسـپروس، آسپرژیلوس اوریزه، نوروسپورا سیتوفیلا و …) عمدتا از طریق مصرف ترکیبات کربوهیدراتی سوبسترا، ترشح آنـزیم هـای موثر و تولید اجزاء پروتئینی، در شرایط تخمیر کاربرد گسترده ای در تهیه مواد غـذا یی مـورد مصـرف در تغذیـه انسان و دام پیدا کرده است.
فناوری تخمیر به عنوان گزینه ای جدید در فرآوری اقلام غذایی، از روش های زیسـت فناوری در برابر روش های شیمیایی و استفاده از افزودنی های طبیعی نسبت به انواع مصنوعی حمایت می نماید . کارآیی فرآیند تخمیر به عوامل متعددی همچون نوع گونه، تراکم تلقیح، سن کشت، مدت زمان لازم گرمخانـه گـذاری ، شرایط مطلوب پرورش (دما، pH ، مقدار رطوبت، مقیاس کشت)، نوع، اندازه ذرات، سـابقه فـرآوری قبلـی و نسـبت کربن به نیتروژن سوبسترا بستگی دارد. کیفیت سنجی عملکرد فرآیند تخمیر از طریق روش های غیر مسـتقیمی همچون مقدار پروتئین خام، گلوکز آمین و کاهش ماده خشک محصول تولیدی انجام می گردد. همچنین فرآینـد تخمیر از طریق کاهش اندازه پپتیدهای منابع پروتئینی و افزایش قابلیت هضم ترکیبات مغذی از جمله پـروتئین کاهش ظرفیت ترشحی آنزیم های گوارشی از طریق تولید ترکیبات زیست فراهم تر و به تبع آن کاهش انرژی تخصیص یافته به متابولیسم، کاهش حساسیت غذایی و تولیـد عوامـل محـرک رشـد (اسـیدهای آمینـه ضـروری و ویتامین های تولید شده توسط قارچ) و تولید مواد محرک ایمنی عرضه محصـولات تخمیـر شـده جدیـد حـاو ی پروبیوتیک را در آینده ای نزدیک به صنعت تولید غذا به همراه خواهد داشت.
این مقاله ادامه دارد . . .
برای مشاهده مقاله ” استفاده بهینه از گله طیور ” لطفا کلیک نمایید .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.